Events

Lohkoketjuteknologiat luovilla aloilla -webinaarisarja

Published: 08/09/2023

Kukapa meistä ei olisi kuullut kryptovaluutoista, Metaversestä, lohkoketjuista, Web3:sta tai kirjainsarjasta NFT viime aikoina. Kuinka moni kuitenkaan tietää mitä kaikkea nuo edellämainitut pitävät sisällään? Entä kuinka moni tietää mitä kaikkea lohkoketjuteknologiat luovilla aloilla voivat tarkoittaa?

Meitä Patternsfrom Agencyssä alkoi kiinnostaa selvittää tämän maailman mystiikkaa ja samalla sen tarjoamia mahdollisuuksia. Pintaraapaisu on osoittanut, että virtuaalimaailmat ovat jo täällä: lehmät tuottavat paremmin maitoa VR-lasit päässään, brändit, joista Nike etujoukoissa, julkaisevat uusia digitaalisia mallistojaan virtuaalisilla catwalkeilla ja digitaalinen taide vaihtaa hyvään hintaan näppärästi omistajaansa. Omaisuuksia synnytetään ja menetetään kryptovaluuttamarkkinoilla.

Virtuaalimaailma tuntuu olevan vielä vanha kunnon villi länsi, jossa on tilaa vielä monenlaisille toimijoille. Ei tunnu olevan sellaista yritystä, joka ei virtuaalimaailmaan sopisi. Niiden tuottamat sisällöt tulevat taatusti vielä kehittymään nykyisestä – ja sisällönteonhan luovan alan tekijät osaavat. Välittäjätaho, esim. edellisten agentit ja managerit, puolestaan ymmärtää kaupallistamisesta ja sopimustekniikoista. Lohkoketjuteknologiat luovilla aloilla kannattaa ottaa haltuun jo nyt!

Juna kulkee vauhdilla eteenpäin, mutta vielä ei ole liian myöhäistä hypätä sen kyytiin! Patternsfrom Agency on järjestänyt AEL-säätiön hankeapurahalla vuoden 2023 aikana seitsemän teemaan liittyvää tunnin mittaista ilmaista webinaaria. Kullekin tilaisuudelle oli oma teema, ja teemaa oli avaamassa kahdesta neljään paneelikeskustelijaa. Keskusteluissa käy mm. ilmi mitä virtuaalimaailmoissa tapahtuu nyt ja mitä niissä tapahtuu tulevaisuudessa, millaiselle digitaaliselle sisällölle on kysyntää, millainen on brändien Metaversestrategia, miten lohkoketjuteknologioilla osoitetaan digitaalinen omistajuus, millaista on virtuaalinen kuluttaminen tulevaisuudessa sekä mitä mahdollisuuksia Web3 tarjoaa luovan alan yrittäjille.

Tilaisuudet tallennettiin, ja tallenteet ovat katsottavissa Patternsfrom Agencyn Youtube-kanavalle. Linkit löydät tilaisuuden esittelyn yhteydestä.

Menneet tilaisuudet

Ke 15.2.2023 klo 16.00 Mitä ovat lohkoketjut, Web3, NFT ja the Metaverse, ja miksi luovan alan yrittäjien pitää olla niistä kiinnostuneita? Keskustelemassa digitaalisen muodin tutkija Natalia Särmäkari/Aalto Yliopisto, luksusbrändeille Web3-markkinointistrategioita suunnitteleva Emma Kirjavainen sekä kuvataiteilija ja NFT-artisti Matti Pietari Järvinen.

***Webinaaritallenne katsottavissa täältä***

Ke 15.3.2023 klo 16.00 NFT and the Metaverse applications. In conversation founder Supreet Raju/OneRare and director of the Digital Finnish National Gallery programme Johanna Eiramo/Finnish National Gallery (tilaisuus on englanninkielinen)

***Webinaaritallenne katsottavissa täältä***

Ke 19.4.2023 klo 16.00 Who is using NFTs and the Metaverse today? In conversation Wesa Aapro/Yleisradio, Sointu Karjalainen/The Good Cartel and Krista Jäntti/EventuallyXR (tilaisuus on englanninkielinen)

***Webinaaritallenne katsottavissa täällä***

Ke 24.5. 2023 klo 16.00 Digitaaliset immateriaalioikeudet. Keskustelemassa Mikko Antikainen/Jyväskylän Yliopisto ja Henri Kaikkonen/Bird&Bird.

***Webinaaritallenne katsottavissa täällä***

Ke 27.9.2023 klo 16.00 Ideasta toteutukseen: NFT&brändinkehitys. Esimerkkinä HKScanin Metavursti. Keskustelemassa HKScan Oyj:n markkinointipäällikkö Riikka Haarasilta-Suutarinen sekä luovan toimiston SEK:n Lead Creative Samuel Räikkönen ja Creative Laura Syväniemi.

***Webinaaritallenne katsottavissa täältä***

Ke 29.11.2023 klo 16.00 Digitaaliset kaksoset – miten ja miksi Kansallisooppera siirtyi virtuaalimaailmaan? Keskustelemassa Hannu Järvensivu/Kansallisooppera ja baletti.

***Webinaaritallenne katsottavissa täältä***

Ke 13.12.2023 klo 16.00 Luovan työn tekeminen Web3-aikakaudella. Keskustelemassa Humanistisesta Ammattikorkeakoulusta lehtori Oona Tikkaoja ja Metropolia Ammattikorkeakoulusta yliopettaja Katri Halonen.

***Webinaaritallenne katsottavissa täältä***