Events

Lohkoketjuteknologiat luovilla aloilla -webinaarisarja

Published: 23/01/2023

Kukapa meistä ei olisi kuullut kryptovaluutoista, Metaversestä, lohkoketjuista, Web3:sta tai kirjainsarjasta NFT viime aikoina. Kuinka moni kuitenkaan tietää mitä kaikkea nuo edellämainitut pitävät sisällään? Entä kuinka moni tietää mitä kaikkea lohkoketjuteknologiat luovilla aloilla voivat tarkoittaa?

Meitä Patternsfrom Agencyssä alkoi kiinnostaa selvittää tämän maailman mystiikkaa ja samalla sen tarjoamia mahdollisuuksia. Pintaraapaisu on osoittanut, että virtuaalimaailmat ovat jo täällä: lehmät tuottavat paremmin maitoa VR-lasit päässään, brändit, joista Nike etujoukoissa, julkaisevat uusia digitaalisia mallistojaan virtuaalisilla catwalkeilla ja digitaalinen taide vaihtaa hyvään hintaan näppärästi omistajaansa. Omaisuuksia synnytetään ja menetetään kryptovaluuttamarkkinoilla.

Virtuaalimaailma tuntuu olevan vielä vanha kunnon villi länsi, jossa on tilaa vielä monenlaisille toimijoille. Ei tunnu olevan sellaista yritystä, joka ei virtuaalimaailmaan sopisi. Niiden tuottamat sisällöt tulevat taatusti vielä kehittymään nykyisestä – ja sisällönteonhan luovan alan tekijät osaavat. Välittäjätaho, esim. edellisten agentit ja managerit, puolestaan ymmärtää kaupallistamisesta ja sopimustekniikoista. Lohkoketjuteknologiat luovilla aloilla kannattaa ottaa haltuun jo nyt!

Juna kulkee vauhdilla eteenpäin, mutta vielä ei ole liian myöhäistä hypätä sen kyytiin! Järjestämme AEL-säätiön hankeapurahalla vuoden 2023 aikana kahdeksan teemaan liittyvää tunnin mittaista webinaaria, joihin kutsumme myös sinut mukaan! Kullekin tilaisuudelle on oma teema, ja teemaa on avaamassa kahdesta neljään paneelikeskustelijaa. Teemat tarkentuvat vuoden aikana, mutta tavoitteena on selvittää esim. seuraavaa: Mitä virtuaalimaailmoissa tapahtuu nyt ja mitä niissä tapahtuu tulevaisuudessa? Millaiselle digitaaliselle sisällölle on kysyntää? Millainen on brändien Metaversestrategia? Miten lohkoketjuteknologioilla osoitetaan digitaalinen omistajuus? Millaista on virtuaalinen kuluttaminen tulevaisuudessa? Mitä mahdollisuuksia Web3 tarjoaa luovan alan yrittäjille?

Ilmaisiin livestriimeihin mahtuu mukaan 90 osallistujaa. Kuhunkin tapahtumaan ilmoittaudutaan erikseen – ilmoittautuminen aukeaa viikkoa ennen tilaisuutta. Tilaisuudet tallennetaan, ja tallenteet tulevat myyntiin pian webinaarin jälkeen Patternsfrom Agencyn nettikauppaan.

Webinaarien päivämäärät ja teemat

Ke 15.2.2023 klo 16.00 Mitä ovat lohkoketjut, Web3, NFT ja the Metaverse, ja miksi luovan alan yrittäjien pitää olla niistä kiinnostuneita?

Ke 15.3.2023 klo 16.00 NFT and the Metaverse applications (tilaisuus on englanninkielinen)

Ke 19.4.2023 klo 16.00 Who is using NFTs and the Metaverse today? (tilaisuus on englanninkielinen)

Ke 24.5. 2023 klo 16.00 Digitaaliset immateriaalioikeudet

Syksyn päivämäärät, teemat ja keskustelijat julkaistaan kesällä.

Tervetuloa mukaan!