Bulletin

Tekstiili- ja pintasuunnittelun superviikko osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa

Published: 07/09/2021

Pohjoismaiden suurin pintasuunnitteluagentuuri Patternsfrom Agency tuottaa Helsinki Design Week 2021:lle laajan virtuaalisen Tekstiili- ja pintasuunnittelun superviikko -ohjelmakokonaisuuden, jonka keskiössä on kuosisuunnittelun eri osa-alueet.

Tekstiili- ja pintasuunnittelun superviikon ohjelma koostuu kolmesta webinaarista:

14.9.2021 Suomalaisen kuosisuunnittelun parhaimmisto esittäytyy pintasuunnittelupalveluiden ostajille ympäri maailman kaksituntisilla minikuosimessuilla. Palveluistaan sekä uusimmista mallistoistaan kertovat Fiilis Designin Lisa Mäkinen, Kuvioka Studion Suvi Pouttu, Studio Hilla, Metropolia AMK:n tekstiilisuunnittelun opiskelijat sekä Patternsfrom Agency. Ilmoittaudu mukaan tähän ilmaiseen tapahtumaan!

15.9.2021 Työskentely kuosisuunnittelijana -webinaarissa ääneen pääsevät kuosisuunnittelun parissa toimivat ammattilaiset. Hanki lippusi (19 euroa) etukäteen, tule kuulolle, ja hyödynnä parhaat käytänteet omassa suunnittelutyössäsi ja sen myynnissä! Puhujina Sachiko Imaizumi (JP), Teija Puranen (FI), Joris Martens (BE) sekä Tiina Taivainen (FI).

17.9.2021 Tekstiilien eettinen hankinta Intiassa -webinaarissa pohditaan tekstiiliteollisuuden eettisyyttä sekä suunnittelijan roolia hankintaketjussa. Puhujina suoraan Intiasta ovat pitkän linjan tekstiiliteollisuuden ammattilaiset Supreet Raju (IN) sekä Ganesh Purohit (IN). Webinaarin liput (36 euroa) ovat myynnissä täällä.

Tarkempi englanninkielinen ohjelma sekä puhujien esittelyt täällä.

***
Patternsfrom Agency Oy on Pohjoismaiden suurin tekstiili- ja pintasuunnitteluun keskittynyt muotoiluagentuuri. Agentuuri edustaa yhdeksää suomalaista suunnittelijaa, joiden kuoseja ja palveluita se välittää erilaisiin käyttötarkoituksiin, kodintekstiilien lisäksi myös esimerkiksi tapetteihin ja kodin pientuotteisiin. ”Yksittäisten kuosien lisäksi toimimme useille yritykselle ulkoistettuna suunnittelutoimistona, jossa tehdään kaikki päätökset asiakasyrityksen tekstiilituotteiden värejä, materiaaleja ja mallistoa koskien. Asiakaskuntaamme kuuluu sekä startup-vaiheen yrityksiä että globaaleja toimijoita”, kertoo yhtiön luova johtaja Kristiina Tergujeff. Suunnittelutyön tuloksille on saatu kattava, neljälle mantereelle ulottuva näkyvyys, ja yrityksen liikevaihdosta noin 98 prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta, lähinnä Japanista ja Kiinasta.

Suunnittelupalveluille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima Design from Finland -merkki ja niille on myönnetty tavaramerkkisuoja Eurooppaan, Japaniin ja Kiinaan. AGMA ry:n jäsen Patternsfrom Agency Oy on ollut syksystä 2020.